четвртак, 12. децембар 2013.

ИМАШ 5 ПРАСЕТА, 3 ГУСКЕ, 2 КОКОШКЕ? МОРАШ ДА ВОДИШ ПОСЛОВНЕ КЊИГЕ! ПОЉОПРИВРЕДА НАША ПРИВРЕДНА ШАНСА



Када су били избори није постојао ни један политичар нити политичка странка  (ДС, ДСС, СНС, СПС, ПУПС, УРС, ЈС, СРС, СПО, ЛДП и сви остали) који није споменуо да је ПОЉОПРИВРЕДА највећа привредна шанса Србије. 

Све заједно да Вас је срамота нарочито странке које су на власти и донеле су овакве законске акте. Ради се о томе да пољопривредник који је пријављен тј има регистровано пољопривредно газдинство од  1.1.2014 губи право на паушално опорезивање и мора да води пословне књиге. 

СРАМ ВАС БИЛО! СТИДИТЕ СЕ! Директоре Пореске управе Иване Симичу читао сам Ваше појашњење у вези са тим које можете прочитати овде. СРАМ и Вас да буде и министра финансија Лазара Крстића под чијом сте надлежношћу и све остале да не набрајам сада редом.

Објашњење Пореске управе је да пољопривредник нема сметњи да не води књиге и то га обавезује да их води. Значи пољопривреднике ћете опорезивати по оствараној добити? Хоћете да их додатно опорезујете,  ако оставаре добит са порезом на екстра профит? Хоћете да им наметнете да морају  плаћати и књиговођу каоо мене? Хоћете да им узмете и то што мало зараде? Хоћете да уништите и ово што је преостало?

Пошто немају куд, сада ће пољопривредници да узму плајваз и хартију,  да крену у вођење пословних књига, ово су ми приходи и то ћу прокњижити на 612 ово су ми расходи то ћу да прокњижим на шифру 511. Када расподеле расходе, приходе, обавезе и потраживање онда ће да урадате завршни рачун и уредно га пошаљу АПР и Пореској управи пореске билансе. СРАМ ВАС БИЛО!    

Данас гледам како је на телевизији дошао Шејк да унапреди нашу пољопривреду, а остале слободно елиминишите шта ће нам остали пољопривредни произвођачи. СРАМ ДА ВАС БУДЕ! Можете да кажете шта год и да радите нешто сасвим друго, образа немате.
Надам се да постоји неко ко има и мало разума да промени овако накарадно написан пропис и то уради на време до 31.12.2013.

Молим Вас, немојте нам више причати о развоју пољопривредЕ нити о било ком развоју само нас опслужуте папирологијом и бирократијом па ћемо процветети економски.

Извињавам се свим читаоцима ако је било грубих и ружних речи текст је писан у једном даху и са великом дозом незадовољства и беса.

Након једне емисије и консултација са правном службом ипак је разјашњено да неки пољопривредници не воде пословне књиге. Причитајте више овде

Ваш порески саветник

Нема коментара:

Постави коментар